Βελουτέ σούπα σελινόριζας
Υλικά
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη σελινόριζα, την πατάτα και το κρεμμύδι. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει ανακατεύοντας συνεχώς να μην πάρει χρώμα όπως και το σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσουμε πολτό απλά τον προσθέτουμε στο κρεμμύδι όταν σοτάρουμε. Συνεχίζουμε με τα λαχανικά, τα οποία μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον ζωμό τόσο που να σκεπάζει το φαγητό και λίγο παραπάνω. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν δούμε εν τω μεταξύ ότι το φαγητό μας χρειάζεται υγρά. συμπληρώνουμε με ζωμό. Περίπου 2-3 λεπτά πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Ομογενοποιούμε τη σούπα μας με το μπλέντερ ή το ραβδομπλέντερ χειρός μέχρι να έχουμε μία σούπα σχετικά παχύρευστη και βελουτέ. Προσθέτουμε λίγο λεμόνι και σερβίρουμε. Γαρνίρουμε με μοσχοκάρυδο, τριμμένο καρότο και τριμμένο ξερό ανθότυρο. Αν θέλουμε δίνουμε έξτρα γεύση με ψιλοκομμένο και σοταρισμένο μπέικον.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας