Σνίτσελ γαλοπούλας με μέλι
Υλικά
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φιλέτα και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Αλατίζουμε το κρέας και ετοιμάζουμε τρία φαρδιά πιάτα για το πανάρισμα. Στο πρώτο βάζουμε αλεύρι, στο δεύτερο τα αυγά που τα χτυπάμε με λίγο νερό και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
Περνάμε ένα-ένα τα φιλέτα από τα πιάτα. Πρώτα στο αλεύρι όπου τα πατάμε καλά για να πάει σε όλο το κρέας, μετά στο αυγό, από όπου το σηκώνουμε και το στραγγίζουμε και τέλος στη φρυγανιά όπου επίσης προσέχουμε να καλυφθεί ομοιογενώς.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε μία επιφάνεια (π.χ. ένα ξύλο κοπής), το ένα δίπλα στο άλλο, και κατόπιν στο ψυγείο για να σταθεί η πανάδα. Αφήνουμε εκεί για μία ώρα. Κατόπιν ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα κομμάτια μας.
Δεν τα βάζουμε πολλά μαζί στο τηγάνι για να μην πέσει η θερμοκρασία και τραβήξουνε λάδι. Τα τηγανίζουμε να ροδίσουν καλά από κάθε πλευρά αλλά να μην καψαλιστούνε. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά γαρνίροντας με μέλι.
Αν θέλουμε να καταναλώσουμε τα φιλέτα για κυρίως πιάτο δε χρησιμοποιούμε μέλι αλλά συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές, λαχανικά στον ατμό ή σαλάτα.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας