Αχλάδια με σως σοκολάτας
Υλικά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα δύο και βγάζουμε με μυτερό μαχαίρι τον πυρήνα και τα κουκούτσια. Αν έχουμε το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τον πυρήνα με αυτό για να κρατήσουν και το σχήμα τους. Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας και το γλυκάνισο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να βράζει το σιρόπι προσθέτουμε τα αχλάδια και τα βράζουμε για 6-7 λεπτά.
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα ρίχνουμε 200 γρ. από το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει η σάλτσα.
Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα αχλάδια, τα σερβίρουμε σε μπολ ή πιατάκια και τα περιχύνουμε με τη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας