Εκτύπωση

Αχλάδια με σως σοκολάτας

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Αχλάδια με σως σοκολάτας

Υλικά

- 600 γρ. ζάχαρη
- 750 γρ. νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 αστεροειδής γλυκάνισος
- 6 αχλάδια ώριμα (όχι όμως πολύ μαλακά ή χτυπημένα)
- Χυμός από δύο λεμόνια
- 300 γρ. κουβερτούρα 55%
- 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα δύο και βγάζουμε με μυτερό μαχαίρι τον πυρήνα και τα κουκούτσια. Αν έχουμε το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τον πυρήνα με αυτό για να κρατήσουν και το σχήμα τους. Τα βάζουμε σε μπολ και τα περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας και το γλυκάνισο σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε και μόλις λιώσει η ζάχαρη και αρχίσει να βράζει το σιρόπι προσθέτουμε τα αχλάδια και τα βράζουμε για 6-7 λεπτά. 

Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα ρίχνουμε 200 γρ. από το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Στο τέλος προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει η σάλτσα.   

Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα αχλάδια, τα σερβίρουμε σε μπολ ή πιατάκια και τα περιχύνουμε με τη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.