Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Υλικά για το κουρκούτι
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι (τύπου φαρίν απ)
- 1 κουτάλι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Αλάτι – πιπέρι
- Νερό (όσο χρειάζεται)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ, προσθέτουμε νερό και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός. Κόβουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε κομμάτια, αφού τον έχουμε αποψύξει (γίνεται και με τον αλατισμένο, αφού τον έχουμε ξαρμυρίσει για ένα περίπου 24ωρο). Στη συνέχεια βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε σε καυτό
λάδι.
Υλικά για σκορδαλιά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
- 4-5 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- Αλάτι
- 2 κουτάλια σούπας ξύδι
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε έναν πολυκόφτη το σκόρδο, το ξύδι και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε το ψωμί μουσκεμένο και στημένο. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά – σιγά το λάδι κτυπώντας το μείγμα μέχρις ότου αποκτήσει λεία υφή.