Μήλα στο τηγάνι με χαλβά του μπακάλη
Υλικά (για 4 άτομα)
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μήλα σε βαθύ μπολ και τα περιχύνουμε με το λεμόνι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα μήλα αφού τα στραγγίσουμε. Τα υγρά από το στράγγισμα τα κρατάμε στην άκρη.
Σοτάρουμε τα μήλα ανακατεύοντάς τα για 3-4 λεπτά να ροδίσουν κάπως. Μαζί προσθέτουμε τα ξύλα κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Αφαιρούμε από το τηγάνι και περιχύνουμε τα μήλα με το χυμό μέλι-λεμόνι που κρατήσαμε. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά τα μήλα μαζί με κομματάκια χαλβά.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας