Νηστίσιμη σοκολατόπιτα
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το φουντούκι και τις βανίλιες. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Μόλις η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη, τη βγάζουμε και την αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει.
Στο μεταξύ, βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι για 10 λεπτάκια τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από την τριμμένη κουβερτούρα και το κονιάκ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Τέλος, περιμένουμε ένα 10λεπτο να κρυώσει λίγο το σιρόπι μας και περιχύνουμε με αυτό όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας.
Καλή επιτυχία!