Κέικ μπανάνας με επικάλυψη κρέμας τυριού
Δεν είναι απλά ένα εντελώς διαφορετικό κέικ μπανάνας από όσα έχετε συνηθίσει μέχρι σήμερα, αλλά το καλύτερο που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Σας συμβουλεύουμε να το φτιάξετε οπωσδήποτε...
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ενώ συνεχίζουμε χωρίς καμία διακοπή το χτύπημα.
Ακολούθως, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξινόγαλο, το εκχύλισμα της βανίλιας, το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Τελευταίες ρίχνουμε τις μπανάνες και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί για κέικ και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Καθώς το κέικ μας ψήνεται, εμείς ετοιμάζουμε το γλάσο, χτυπώντας στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα γίνει αφράτο.
Τέλος, αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απλώσουμε από πάνω το γλάσο που μόλις ετοιμάσαμε.
Καλή επιτυχία!