Εκτύπωση

Πασχαλινό τσουρέκι

4.4285714285714 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.43 (7 Ψήφοι)

Πασχαλινό τσουρέκι

 Υλικά

- 60 γρ. νωπή μαγιά
- 80 γρ. χλιαρό νερό
- 40 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 350 γρ. γάλα
- 1 κιλό αλεύρι
- 2 κ.γ. μαχλέπι σε σκόνη
- 300 γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 αυγό για επικάλυψη

Εκτέλεση

Διαλύουμε σε ένα μπολ τη μαγιά μαζί με το νερό. Προσθέτουμε τα 40 γρ. ζάχαρης, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για περίπου 10 λεπτά.

Ακολούθως, λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα που έχουμε βάλει σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα σε άλλο μπολ και τα προσθέτουμε στο βούτυρο, ανακατεύοντας. Σε ένα μεγάλο μπολ τώρα  ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το μαχλέπι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ζυμώνουμε με τα χέρια ή το μίξερ για λίγη ώρα έως ότου η ζύμη αφρατέψει και δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε το μπολ και την αφήνουμε για δύο ώρες να φουσκώσει.

Στη συνέχεια, πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ή άλλου σχήματος τσουρέκι και το αφήνουμε για ακόμα 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Στο μεταξύ, χτυπάμε 1 αυγό με λίγο νερό και το αλείφουμε από πάνω, ενώ πασπαλίζουμε -αν θέλουμε- με φιλέ ή ζάχαρη.

Τέλος, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.