Κέικ με ταχίνι
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Διαλύουμε το ταχίνι στο χλιαρό νερό και το ρίχνουμε κι αυτό στο μείγμα.
Προσθέτουμε επίσης το μπέικιν πάουντερ, που έχουμε προηγουμένως διαλύσει στο χυμό πορτοκαλιού. Ακολούθως, ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το μπράντι.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά για λίγη ώρα και στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια. Συνεχίζουμε το ζύμωμα έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.
Αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Το βάζουμε στο φούρνο και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει, πασπαλίζουμε από πάνω με τη ζάχαρη άχνη και καταναλώνουμε.
Καλή επιτυχία!