Σκορδαλιά
Υλικά
- 2 μέτριες πατάτες (βρασμένες με τη φλούδα)
- 6 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- Χυμός ενός λεμονιού
- 2 κ.σ. ξύδι
- Αλάτι
Εκτέλεση
Αρχικά, ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από το μύλο λαχανικών προτού κρυώσουν. Χτυπάμε στο γουδί με αργές κινήσεις το σκόρδο με το αλάτι, ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και τις πατάτες. Τέλος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού με το ξύδι και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ μέχρι το μείγμα μας να γίνει κρεμώδες.
Καλή επιτυχία!