Σπιτικά σταφιδοψωμάκια
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά, βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και αφού κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νεράκι και αρχίζουμε αμέσως το ζύμωμα.
Θα πρέπει η ζύμη μας να αφρατέψει και να μην κολλάει στα χέρια μας. Μόλις αυτό συμβεί, ρίχνουμε 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε πάλι.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε τα σταφιδόψωμα σε ατομικό μέγεθος (ανάλογα πάντα πόσο μεγάλα ή μικρά εμείς επιθυμούμε) και εν συνεχεία τα βάζουμε σε ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Αφού αφήσουμε για λίγο τα σταφιδοψωμάκια μας στην άκρη να φουσκώσουν, μπορούμε αν θέλουμε να τα αλείψουμε με νερό χρησιμοποιώντας πινέλο και να τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!
5 κ.γ. ζάχαρη
7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
Efxaristw poly
κ.σ. = κουταλιές σούπας