Εκτύπωση

Σπιτικά σταφιδοψωμάκια

4.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.67 (15 Ψήφοι)

Σπιτικά σταφιδοψωμάκια

Υλικά

- 1 κιλό αλεύρι
- 250 γρ. μαύρες σταφίδες
- 1 και 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
- 1 πρέζα αλάτι
- 5 κ.γ. ζάχαρη
- 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
- Σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και αφού κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτουμε και λίγο χλιαρό νεράκι και αρχίζουμε αμέσως το ζύμωμα.

Θα πρέπει η ζύμη μας να αφρατέψει και να μην κολλάει στα χέρια μας. Μόλις αυτό συμβεί, ρίχνουμε 7-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε πάλι.

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθουμε τα σταφιδόψωμα σε ατομικό μέγεθος (ανάλογα πάντα πόσο μεγάλα ή μικρά εμείς επιθυμούμε) και εν συνεχεία τα βάζουμε σε ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

Αφού αφήσουμε για λίγο τα σταφιδοψωμάκια μας στην άκρη να φουσκώσουν, μπορούμε αν θέλουμε να τα αλείψουμε με νερό χρησιμοποιώντας πινέλο και να τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Τέλος, τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια  
COSTANTINO
0 # COSTANTINO 30-10-2014 19:40
Sygnomi tha ithela na sas rotisw ti simenei:
5 κ.γ. ζάχαρη
7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
Efxaristw poly
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Nota
+1 # Nota 30-10-2014 19:58
κ.γ. = κουταλάκια γλυκού
κ.σ. = κουταλιές σούπας
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.