Εκτύπωση

Λαχταριστές δίπλες με μέλι και καρύδια

4.2727272727273 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.27 (22 Ψήφοι)

Λαχταριστές δίπλες με μέλι και καρύδια

Υλικά 

- 2 αυγά + 2 κρόκοι επιπλέον
- 4 κ.σ. κονιάκ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Λάδι για τηγάνισμα
- Καρυδόψιχα ψιλοκομμένη για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι

- 1 φλ. νερό
- 2 φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. μέλι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους, το κονιάκ, το ελαιόλαδο με το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου σφίξει το μείγμα. Μόλις αυτό συμβεί, σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Χρησιμοποιώντας ροδέλα ή μαχαίρι, τα κόβουμε σε τρίγωνα και τετράγωνα κομμάτια ή άλλα σχήματα της αρεσκείας μας.

Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι και το βάζουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα λίγες-λίγες τις δίπλες και, αφού τηγανιστούν, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Μόλις τελειώσουμε, βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι να βράσουν για περίπου 15 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Τέλος, περιχύνουμε με αυτό τις δίπλες μέσα σε βαθιά πιατέλα και τις πασπαλίζουμε από πάνω με την καρυδόψιχα.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.