Λαχταριστές δίπλες με μέλι και καρύδια
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους, το κονιάκ, το ελαιόλαδο με το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε έως ότου σφίξει το μείγμα. Μόλις αυτό συμβεί, σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και τα ανοίγουμε σε λεπτά φύλλα. Χρησιμοποιώντας ροδέλα ή μαχαίρι, τα κόβουμε σε τρίγωνα και τετράγωνα κομμάτια ή άλλα σχήματα της αρεσκείας μας.
Βάζουμε στο τηγάνι μπόλικο λάδι και το βάζουμε να κάψει. Ρίχνουμε μέσα λίγες-λίγες τις δίπλες και, αφού τηγανιστούν, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Μόλις τελειώσουμε, βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι να βράσουν για περίπου 15 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Τέλος, περιχύνουμε με αυτό τις δίπλες μέσα σε βαθιά πιατέλα και τις πασπαλίζουμε από πάνω με την καρυδόψιχα.
Καλή επιτυχία!