Μαρμελάδα μήλο
Υλικά
Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε και κόψουμε σε κυβάκια τα μήλα, τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 1 κιλό ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Εν συνεχεία, ρίχνουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, συνεχίζοντας το βράσιμο για 10 ακόμη λεπτάκια. Προσθέτουμε επίσης την κανέλα, ανακατεύοντας καλά, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Πριν γεμίσουμε τα βάζα, αφήνουμε τη μαρμελάδα μας στην άκρη να σταθεί για λίγα λεπτά.
Θα πρέπει προηγουμένως να έχουμε φροντίσει να αποστειρώσουμε τα βάζα, ώστε η μαρμελάδα μας να διατηρηθεί για μήνες ολόκληρους χωρίς να χαλάσει. Η διαδικασία έχει ως εξής:
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τα βάζα, ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να καλύπτονται εντελώς μέχρι πάνω και τα βράζουμε.
Μετράμε 5 λεπτά από την πρώτη βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τα βάζα να στεγνώσουν (ανάποδα και πάνω σε μια βαμβακερή πετσέτα) και είναι έτοιμα προς αποθήκευση.
Φυλάσσουμε τη μαρμελάδα σε δροσερό μέρος, ενώ μετά το άνοιγμα τη βάζουμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!