Κέικ με φρούτα και ξηρούς καρπούς
Υλικά
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μήλο και προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη να καραμελώσει ανακατεύοντας συνεχώς για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και κρατάμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μπανάνα και προσθέτουμε τα αυγά. Βάζουμε το μίγμα σε βαθύ μπολ και συνεχίζουμε με μίξερ προσθέτοντας το σπορέλαιο, το αλεύρι, το μπέικιν, το μέλι, τη βρώμη, την κανέλα.
Σταματάμε το χτύπημα και με μία κουτάλα ή σπάτουλα προσθέτουμε το καρότο, τα καραμελωμένα μήλα και τέλος τους ξηρούς καρπούς. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή σε ατομικά πυρίμαχα φορμάκια ή σιλικόνης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας