Εκτύπωση

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με σάλτσα λιαστής ντομάτας

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με σάλτσα λιαστής ντομάτας

Υλικά

- ½ κιλό σπαγγέτι ολικής άλεσης
- 10 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
- 3 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πάπρικα γλυκιά
- Μυζήθρα ξερή τριμμένη ή ρεγκάτο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μπόλικο καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε ώστε να παραμείνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για να μην καεί το σκόρδο. Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε τον πελτέ να σοταριστεί για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε και το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες.

Τέλος, προσθέτουμε περίπου 300 ml ζεστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε με προσοχή γιατί οι λιαστές ντομάτες έχουν ήδη αλάτι όπως και τα μακαρόνια που βράσαμε. Λίγο πριν να αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα.  

Όταν πλέον η σάλτσα είναι σχετικά παχύρευστη, προσθέτουμε σταδιακά στη σάλτσα τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί αν θέλουμε.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.