Σπαγγέτι ολικής άλεσης με σάλτσα λιαστής ντομάτας
Υλικά
Εκτέλεση
Σε μπόλικο καλά αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε ώστε να παραμείνουν al dente. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για να μην καεί το σκόρδο. Μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε τον πελτέ να σοταριστεί για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε και το κουκουνάρι και τις λιαστές ντομάτες.
Τέλος, προσθέτουμε περίπου 300 ml ζεστό νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Αλατίζουμε με προσοχή γιατί οι λιαστές ντομάτες έχουν ήδη αλάτι όπως και τα μακαρόνια που βράσαμε. Λίγο πριν να αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ακόμα.
Όταν πλέον η σάλτσα είναι σχετικά παχύρευστη, προσθέτουμε σταδιακά στη σάλτσα τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε με τριμμένο τυρί αν θέλουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας