Αλμυρό κέικ με ζαμπόν και κασέρι
Υλικά
- 4 αυγά
- 125 γρ. βούτυρο
- 150 γρ. ζαμπόν καπνιστό σε κύβους (ή γαλοπούλα)
- 2 ½ φλ. τσ. κασέρι τριμμένο ή γραβιέρα μαλακή
- 1 ½ φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
Εκτέλεση
Σε λαδόκολλα για ευκολία, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε τα αυγά με το βούτυρο να αφρατέψουν και προσθέτουμε το κασέρι. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι κοσκινισμένο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε ρίγανη και στο τέλος το ζαμπόν. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού. Ψήνουμε για 40 λεπτά στη μεσαία σχάρα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μικρή φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και για 20 λεπτά ακόμη στον αέρα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά για να ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας