Σπαγγέτι με μύδια
Υλικά
- 1,5 κιλό μύδια
- 1/8 του λίτρου άσπρο κρασί
- 6 κ. σούπας λάδι
- 2 μικρά κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 500 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια. Τα βάζουμε να βράσουν στο κρασί μέχρι να ανοίξουν. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί. Ζεσταίνουμε το λάδι στο σκεύος που έβρασαν τα μύδια και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε τον ζωμό και τον βράζουμε έως ότου μείνει ο μισός. Μετά αφαιρούμε το κέλυφος από τα μύδια και τα ρίχνουμε στο ζωμό με πιπέρι και μαϊντανό. Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και τα σερβίρουμε μαζί με τα μύδια.