Κουνέλι στο φούρνο με πατάτες
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε το κουνέλι για 2-3 ώρες μέσα σε σκεύος με νερό να το σκεπάζει και προσθέτουμε αρκετό ξύδι. Το αφαιρούμε από το νερό και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τις πατάτες για φούρνο. Βάζουμε όλα τα υλικά σε γάστρα ή ταψί βαθύ.
Κάνουμε ένα μίγμα με το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τη μουστάρδα και το χτυπάμε με σύρμα χειρός. Περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες και ανακατεύουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο, σκεπάζουμε τη γάστρα ή το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα περίπου.
Στο τελευταίο τέταρτο ξεσκεπάζουμε και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία να ροδοκοκκινίσει το φαγητό. Αν στα μισά του χρόνου δούμε ότι χρειάζεται υγρά, προσθέτουμε νερό.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας