Σοκολατένια cookies
Υλικά
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και τις βανίλιες. Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο, τις δύο ζάχαρες και χτυπάμε έως ότου το μείγμα αφρατέψει και ασπρίσει. Προσθέτουμε το αυγό, συνεχίζοντας πάντα να χτυπάμε, ενώ στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το κακάο και το γάλα.
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα μείγμα του μίξερ με το μείγμα του αλευριού που φτιάξαμε στη αρχή, ανακατεύοντας λίγο με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τις ψηφίδες μαύρης σοκολάτας και τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, ανακατεύοντας ελαφρά.
Ρίχνουμε τώρα σε ένα ταψί κουταλιές από το μείγμα, έτσι ώστε το σχήμα τους να μας βγει στρογγυλό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνου στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά. Αφού αφήσουμε τα υπέροχα cookies που φτιάξαμε με τα χεράκια μας να κρυώσουν, τα βγάζουμε από το ταψί και είναι έτοιμα προς κατανάλωση.
Καλή επιτυχία!