Πικάντικες γλυκοπατάτες στο φούρνο
Υλικά
- 5 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
- 3 κ.σ. μέλι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο τριμμένο μπαχάρι
- 1 κ.γ. κοφτό μπούκοβο
Εκτέλεση
Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το μπαχάρι, το μπούκοβο και το μέλι. Βάζουμε σε ταψί τις πατάτες, αλατίζουμε και περιχύνουμε με το μίγμα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε με πιρούνι αν έχουν ψηθεί. Στο τέλος μπορούμε να γυρίσουμε το διακόπτη στο γκριλ για να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας