Τραγανά μπισκοτάκια αμυγδάλου από την Ιταλία
Υλικά (για 35 περίπου)
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε τα αυγά και το έλαιο αμυγδάλου αν χρησιμοποιήσουμε.
Αρχικά ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα και στη συνέχεια με τα χέρια μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κάνουμε ένα μπαστούνι περίπου 28 εκ., ενώ αμέσως μετά τη βάζουμε μέσα σε ταψί ή μακρόστενη φόρμα κέικ που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Κόβουμε μπισκότα διαγωνίως με πάχος 1 εκ. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας