Χοιρινό με ρίγανη και λεμόνι
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά, αλατίζουμε καλά το κρέας μας. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα παντού. Το αφαιρούμε και πετάμε το λάδι με το λίπος που έχει βγει.
Βάζουμε ξανά στη φωτιά με ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει καλά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό ζεστό και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά ελέγχοντας τα υγρά του για να μην κολλήσει.
Μετά από 40-45 λεπτά όταν το φαγητό θα έχει μείνει με το 1/3 του αρχικού ζωμού προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι και τη ρίγανη. Αφήνουμε για 5-10 λεπτά ακόμα ελέγχοντας το κρέας στη γεύση. Προσθέτουμε και πιπέρι όσο θέλουμε και σερβίρουμε ζεστό το χοιρινό με το ζουμί του συνοδεύοντας με ρύζι πιλάφι ή με πατάτες τηγανιτές.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας