Μπράουνις με καραμέλα και μερέντα
Υλικά
Εκτέλεση
Αφού προθερμάνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς, βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σκόνη κακάο. Ανακατεύουμε τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Χτυπάμε σε ένα μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Ρίχνουμε τη βανίλια και αμέσως μετά το μείγμα του μπολ, ανακατεύοντας συνεχώς. Το τελικό μείγμα πρέπει να είναι κολλώδες και πηχτό.
Ακολούθως, βουτυρώνουμε ένα σχετικά μεγάλο ταψί και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε το μισό από το μείγμα μας, ρίχνουμε από πάνω το σιρόπι καραμέλας, ώστε να απλωθεί καλά παντού, και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια. Αφού κάνουμε μια μικρή τρύπα με το δάχτυλο στο κάθε κομμάτι, βάζουμε τη μερέντα για 15 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει και τη ρίχνουμε πάνω από κάθε κομμάτι μαζί με μερικά κομμάτια φουντουκιού.
Τα λαχταριστά μπράουνις που φτιάξαμε με τα χεράκια μας είναι έτοιμα! Καλοφάγωτα…