Εκτύπωση

Ρολό κιμά

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (9 Ψήφοι)

Ρολό κιμά

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 αυγά
- 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 150 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη ξερή
- Μυρωδικά της αρεσκείας μας που βάζουμε και στα μπιφτέκια
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι

Για το γλάσο

- 100 γρ. κέτσαπ
- 60 ml μηλόξυδο
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κέτσαπ, το μηλόξυδο και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τη φρυγανιά, το κεφαλοτύρι και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά για 15-20 λεπτά. Πλάθουμε το μίγμα σε ρολό με διάμετρο 7-8 εκατοστά και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, αλείφουμε το ρολό με το γλάσο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε το ρολό με τα υγρά του ταψιού.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.