Ρολό κιμά
Υλικά
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε το γλάσο. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το κέτσαπ, το μηλόξυδο και τη ζάχαρη. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα αυγά, τη φρυγανιά, το κεφαλοτύρι και τα μυρωδικά. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά για 15-20 λεπτά. Πλάθουμε το μίγμα σε ρολό με διάμετρο 7-8 εκατοστά και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, αλείφουμε το ρολό με το γλάσο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε το ρολό με τα υγρά του ταψιού.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας