Cheesecake καρύδας σε βάση oreo με επικάλυψη σοκολάτας
Υλικά
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και την καρύδα. Στρώνουμε το μίγμα σε φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Εν συνεχεία, προκειμένου να ετοιμάσουμε την κρέμα, χτυπάμε κατ’ αρχάς στο μίξερ στη μεσαία ταχυτητα το τυρί με την άχνη να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σταδιακά προσθέτουμε την κρέμα καρύδας και τέλος την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μίγμα σαν σαντιγύ. Απλώνουμε πάνω από τη βάση μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα ενώ ετοιμάζουμε την ganache για την επικάλυψη
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν βράσει αφαιρούμε από τη φωτιά και περιχύνουμε τη σοκολάτα. Αφήνουμε για ένα λεπτό και ανακατεύουμε στη συνέχεια με σπάτουλα μέχρι να λώσει ομοιογενώς ενώ προσθέτουμε και το μέλι – εφόσον θέλουμε να είναι η επικάλυψη πιο μαλακή. Αν όχι παραλείπουμε το μέλι. Με τη σοκολάτα καλύπτουμε την κρέμα ομοιογενώς. Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας