Μαγειρίτσα
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα εντόσθια σε μπόλικο νερό με ξύδι για 10 λεπτά, ώστε να φύγουν οι μυρωδιές. Τα ζεματάμε για 10 λεπτά, στραγγίζουμε καλά και ξεπλένουμε. Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τη συκωταριά με τα εντεράκια αν βάλουμε.
Μαγειρεύουμε για λίγο στο λάδι και προσθέτουμε νερό να σκεπάζει το φαγητό μας. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει.
Μόλις είναι μαλακό το κρέας προσθέτουμε το μαρούλι με τον άνηθο (και βραστό νερό αν χρειαζόμαστε υγρά στο φαγητό μας) και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τον κρόκο και προσθέτουμε σιγά σιγά 2-3 κ.σ. ζουμάκι από την κατσαρόλα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το μίγμα κρόκος-ζωμός στην κατσαρόλα. Ανακινούμε ελαφρώς χωρίς να ανακατέψουμε.
Καλή επιτυχία!
***Αν δεν μας αρέσει το αυγολέμονο απλά το παραλείπουμε χωρίς να αλλάξουμε κάτι άλλο.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας