Εκτύπωση

Κουραμπιέδες

4.0555555555556 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.06 (9 Ψήφοι)

Κουραμπιέδες

Υλικά

- 350 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος παγωμένο
- 130 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 50 γρ. κονιάκ
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
- 180 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χονδροκομμένα
- Ανθόνερο
- Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε πρώτα τα βούτυρα με τα αρωματικά και τη ζάχαρη για 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ το μίγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε με μαρίζ το αλεύρι και στο τέλος τα αμύγδαλα. Θέλουμε να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη και αφράτη.

Σχηματίζουμε κουραμπιέδες σε μπουκίτσες ή σε μεγαλύτερο μέγεθος. Αν έχουμε κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε δεντράκια, αστέρια κλπ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15-20 λεπτά στον αέρα.

Αφού κρυώσουν πολύ καλά οι κουραμπιέδες τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη από πάνω τους.

Καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Σχόλια   

 
viku
+1 # viku 29-11-2013 11:02
an o fournos mas den exei aera??? :sigh:
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
lovecook.gr
+1 # lovecook.gr 02-12-2013 22:22
Δεν υπάρχει πρόβλημα.. Μπορείτε να βάλετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε μέχρι οι κουραμπιέδες να ροδίσουν ελαφρώς! :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
Vivie
0 # Vivie 05-12-2013 12:50
Καλημέρα, τους έφτιαξα μόλις, αλλά η ζύμη τρίβεται πολύ, τόσο που με πολύ δυσκολία μπορώ να πλάσω , διαλύονται.. δεν ξέρω τι μπορεί να έκανα λάθος, αν και ακολούθησα κατά γράμμα, εκτός που χτύπησα περισσότερο από 15 λεπτά το μείγμα.. μπορώ να σώσω τη ζύμη με κάποιο τρόπο;;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
lovecook.gr
+1 # lovecook.gr 07-12-2013 19:41
Η συνταγή είναι δοκιμασμένη στις αναλογίες, αλλά αν πάει κάτι στραβά και η ζύμη τρίβεται τόσο ώστε να μην πλάθονται οι κουραμπιέδες μας, προσθέτουμε λίγο νεράκι. Απλά, το θέμα είναι να σχηματοποιούντα ι μετά.

Προσοχή: Αφού ψηθούν, καλό είναι να τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τους απομακρύνουμε από το ταψί.

Τώρα προφανώς είναι πολύ αργά για να σώσετε οτιδήποτε, αλλά προσέξτε αυτά τα δύο σημεία την επόμενη φορά, όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους σε περίπτωση που συμβεί κάτι παρόμοιο...

Καλές γιορτές!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
Vivie
+2 # Vivie 10-12-2013 10:56
ευχαριστώ για την απάντηση.. η αλήθεια είναι ότι στη ζύμη μετά έβαλα λίγο νεράκι.. αλλά συγκριτικά με τους προηγούμενους που ψήθηκαν (τους ξεχωρισα αυτούς με το νερό) οι πρώτοι ήταν πιο νόστιμοι..
Οταν λέω τρίβονται, εννοώ η ζύμη στην αρχή, δηλαδή έπρεπε μόνο με κουπατ να κόψω κουραμπιέδες, δεν πλάθονταν με τίποτα.. ΚΑΙ θα πάω να κα΄νω ακόμα μία δοκιμή γιατί σαν γεύση μας άρεσαν και θα επανέλθω ;-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
λιτσα
+1 # λιτσα 30-12-2013 21:27
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.