Κουραμπιέδες
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα βούτυρα με τα αρωματικά και τη ζάχαρη για 15 λεπτά μέχρι να αφρατέψει πολύ το μίγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε με μαρίζ το αλεύρι και στο τέλος τα αμύγδαλα. Θέλουμε να έχουμε μία ζύμη εύπλαστη και αφράτη.
Σχηματίζουμε κουραμπιέδες σε μπουκίτσες ή σε μεγαλύτερο μέγεθος. Αν έχουμε κουπάτ σε χριστουγεννιάτικα σχήματα μπορούμε να δημιουργήσουμε δεντράκια, αστέρια κλπ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 15-20 λεπτά στον αέρα.
Αφού κρυώσουν πολύ καλά οι κουραμπιέδες τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη από πάνω τους.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας
Προσοχή: Αφού ψηθούν, καλό είναι να τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τους απομακρύνουμε από το ταψί.
Τώρα προφανώς είναι πολύ αργά για να σώσετε οτιδήποτε, αλλά προσέξτε αυτά τα δύο σημεία την επόμενη φορά, όπως επίσης το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους σε περίπτωση που συμβεί κάτι παρόμοιο...
Καλές γιορτές!!!
Οταν λέω τρίβονται, εννοώ η ζύμη στην αρχή, δηλαδή έπρεπε μόνο με κουπατ να κόψω κουραμπιέδες, δεν πλάθονταν με τίποτα.. ΚΑΙ θα πάω να κα΄νω ακόμα μία δοκιμή γιατί σαν γεύση μας άρεσαν και θα επανέλθω