Φασόλια μαυρομάτικα σαλάτα
Υλικά
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φασόλια σε μπολ με πολύ νερό για 12 ώρες. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε καλά. Τα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά. Τα δοκιμάζουμε να είναι μαλακά σχετικά αλλά όχι να λιώνουν. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον άνηθο. Ανακατεύουμε σε μπολάκι το ελαιόλαδο με το ξύδι και το λεμόνι. Περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε το φαγητό για το αλάτι και προσθέτουμε αν θέλουμε. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε ή τοποθετούμε στο ψυγείο αν θέλουμε τη σαλάτα μας κρύα.
Καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας