Τηγανιτές φράουλες με σάλτσα σοκολάτας
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε τον χυλό. Σε μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το γάλα, το αλεύρι, τους κρόκους και το αλάτι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και όταν είναι έτοιμη την προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στο μίγμα μας.
Ζεσταίνουμε μπόλικο σπορέλαιο σε βαθύ τηγάνι. Βουτάμε τις φράουλες στο χυλό και στη συνέχεια στο καυτό λάδι είτε με ένα πιρούνι είτε κρατώντας τες από το κοτσάνι. Γυρίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε και τη σάλτσα μας. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να βράσει. Σε μπαιν μαρί παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στην κρέμα γάλακτος που βράζει.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σερβίρουμε τις φράουλες σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα.
Καλή επιτυχία!
***Μπορούμε να περάσουμε τις φράουλες και σε ξυλάκια για σουβλάκια ανά 3-4.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας