Κιμαδοπιτάκια
Υλικά
- 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο, κομμένο σε λωρίδες
- 200 γρ. κιμάς χοιρινός
- 200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 200 γρ. κιμάς αρνίσιος από μπούτι
- 250 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 αυγά
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 40 γρ. σταφίδες, μουλιασμένες σε νερό
- 40 γρ. κουκουνάρι
- 60 γρ. καπνιστό τυρί, σε κυβάκια
- ½ κ.γ. κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε και στίβουμε το κρεμμύδι, από το οποίο κρατάμε το χυμό. Ακολούθως, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, μαζί με το χυμό του κρεμμυδιού και το μισό βούτυρο.
Αφού ζυμώσουμε καλά, αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο να σφίξει. Μόλις αυτό συμβεί, παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη με ένα κουταλάκι και την βάζουμε σε κάθε λωρίδα φύλλου, που έχουμε προηγουμένως βουτυρώσει.
Κλείνουμε τα κιμαδοπιτάκια, τυλίγοντας σε σχήμα τριγωνικό, και τα αλείφουμε από πάνω με βούτυρο.
Τέλος, βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί, τα τοποθετούμε όλα μέσα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς έως ότου ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!