Σπιτικά κουλουράκια
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά, χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε την αμμωνία και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει.
Στο μεταξύ, ρίχνουμε σε ένα μπολ το μείγμα που φτιάξαμε αρχικά με το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε επίσης το χλιαρό γάλα με τη λιωμένη αμμωνία και ανακατεύουμε απαλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με τις βανίλιες, ανακατεύουμε ελαφρά και μετά ζυμώνουμε για λίγο.
Αφού αφήσουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα, πλάθουμε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα επιθυμούμε.
Μόλις τα φτιάξουμε όλα, τα αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο αυγού, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!