Σπιτική σως μήλου (applesauce)
Υλικά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να απορροφηθούν τα υγρά.
Θα πρέπει τώρα να χτυπήσουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφού αυτό συμβεί, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση και σε λίγα λεπτά η σως που φτιάξαμε με τα χεράκια μας είναι έτοιμη!
Είναι ιδανική για να τη χρησιμοποιήσουμε σε γλυκά, να τη φάμε με ψωμί σαν μαρμελάδα, ή να την απολαύσουμε ακόμα και με το… κουταλάκι. Επίσης, μπορούμε να τη βάλουμε και σε φαγητά, αλλά σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να παραλείψουμε εντελώς τη ζάχαρη ή να βάλουμε ελάχιστη ποσότητα.
Καλή επιτυχία!