Εκτύπωση

Μελομακάρονα

4.6666666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.67 (6 Ψήφοι)

Μελομακάρονα

Την υπέροχη συνταγή για τα λαχταριστά μελομακάρονα μας έστειλε η Εύη Μήτσου Καπετάνου από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής και την ευχαριστούμε πολύ!

Υλικά

- 2 ποτήρια λάδι 
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- Χυμός από 2 πορτοκάλια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 1 κουταλάκι κανέλα
- 1 κουταλάκι γαρύφαλο σκόνη
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- ½ ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
- ½ ποτήρι καρυδόψιχα χονδροκομμένη
- Αλεύρι

Σιρόπι

- 2 ½ ποτήρια ζάχαρη
- 3 ποτήρια νερό
- 3 κ.σ. μέλι
- Μία πρέζα αλάτι
- ½ ποτήρι καρυδόψιχα ψιλοκομμένη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζετε τα υλικά από τα μελομακάρονα, τα ζυμώνετε καλά και αφήνετε τη ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί. 

Στη συνέχεια πλάθετε μικρά μελομακάρονα και τα βάζετε σε ταψί. Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Κατόπιν βράζετε τα υλικά από το σιρόπι για 5 λεπτά. Σιροπιάζετε χλιαρά τα μελομακάρονα με ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα. Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί και μετά τα βγάζετε.

Καλή επιτυχία!

Υ.Γ.: Τα καλύτερα μελομακάρονα που έχω δοκιμάσει.

Σχόλια  
kiki
+3 # kiki 23-11-2013 18:05
:sad: aleyri poso xreiazetai?gt dn leei
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
FILIO
+1 # FILIO 24-11-2013 12:59
:-x ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! ΑΛΕΥΡΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΟΣΟ;;; ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΟΣΟ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΤΑ ΥΓΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
εύη  μήτσου
0 # εύη μήτσου 25-11-2013 21:58
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΕΎΡΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΊΖΕΤΕ ΡΊΧΝΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΑΘΕΤΕ. Η ΖΎΜΗ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΜΕΝΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΟΥ ΠΕΡΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΙΛΟ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Filio Pitsounaki
+1 # Filio Pitsounaki 26-11-2013 13:51
Καλημερα! Τα έφτιαξα. Κι εμένα μου πήρε λίγο λιγοτερο
από κιλό. Γίνανε πεντανοστιμα αλλά ενώ τα σιροπιασα χλιαρά μου τριβονταν παρα πολύ αλλά τα φάγαμε με το κουτάλι... Γι αυτό ήθελα να ρωτήσω για την ποσοτητα του αλευριου μήπως εβαλα λιγοτερο από όσο έπρεπε γιατί διαλύονται και δεν μπορείς να τα κερασεις. Εσενα λογικά σου βγαίνουν καλα. Σ ευχαριστώ για την απαντηση. Αν εχεις καμιά ιδέα τι μπορεί να έκανα λάθος πες μου. Φιλικά, Φιλιώ.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
εύη μήτσου καπετάνου
0 # εύη μήτσου καπετάνου 27-11-2013 09:54
Καλημέρα το λάθος είναι στο σιμιγδάλι μπορεί να σου έπεσε περισσότερο. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις το μισό από ότι γράφω στη συνταγή ή και καθόλου αλλά θα συμπληρώσεις στη θέση του με το ανάλογο αλεύρι, θα γίνουν το ίδιο νόστιμα.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
ΚΑΛΛΙΟΠΗ
-1 # ΚΑΛΛΙΟΠΗ 25-12-2013 15:25
ΤΑ ΕΧΩ ΦΤΙΑΞΕΙ. ΕΓΙΝΑΝ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΤΡΙΒΟΝΤΑΙ. ΤΙ ΦΤΑΕΙ ΑΡΑΓΕ;
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.