Μελομακάρονα
Την υπέροχη συνταγή για τα λαχταριστά μελομακάρονα μας έστειλε η Εύη Μήτσου Καπετάνου από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής και την ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά
Σιρόπι
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη βάζετε τα υλικά από τα μελομακάρονα, τα ζυμώνετε καλά και αφήνετε τη ζύμη για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Στη συνέχεια πλάθετε μικρά μελομακάρονα και τα βάζετε σε ταψί. Τα ψήνετε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Κατόπιν βράζετε τα υλικά από το σιρόπι για 5 λεπτά. Σιροπιάζετε χλιαρά τα μελομακάρονα με ζεστό σιρόπι και τα πασπαλίζετε με την ψιλοκομμένη καρυδόψιχα. Τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί και μετά τα βγάζετε.
Καλή επιτυχία!
Υ.Γ.: Τα καλύτερα μελομακάρονα που έχω δοκιμάσει.
από κιλό. Γίνανε πεντανοστιμα αλλά ενώ τα σιροπιασα χλιαρά μου τριβονταν παρα πολύ αλλά τα φάγαμε με το κουτάλι... Γι αυτό ήθελα να ρωτήσω για την ποσοτητα του αλευριου μήπως εβαλα λιγοτερο από όσο έπρεπε γιατί διαλύονται και δεν μπορείς να τα κερασεις. Εσενα λογικά σου βγαίνουν καλα. Σ ευχαριστώ για την απαντηση. Αν εχεις καμιά ιδέα τι μπορεί να έκανα λάθος πες μου. Φιλικά, Φιλιώ.