Εύκολο τσιζκέικ
Ένα πολύ ωραίο γλυκό, ιδανικό για κέρασμα και σε βαπτίσεις ή πάρτυ, σερβιρισμένο σε ατομικά μπολ.
Υλικά
Για τη βάση
Για την κρέμα
Για την επικάλυψη
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μίγμα σε φόρμα μετρίου μεγέθους με αποσπώμενα τοιχώματα ή πυρέξ πιέζοντας να γίνει συμπαγές. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ρίχνουμε σε μπολ το τυρί, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα για να γίνει λεία. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Σε ένα μπολ αραιώνουμε τη μαρμελάδα με το νερό. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και στρώνουμε τη μαρμελάδα από πάνω.
Καλή απόλαυση!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας