Μπράουνις με cranberries και επικάλυψη λευκής σοκολάτας
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη. Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα, ενώ στη συνέχεια ρίχνουμε και τα αυγά, συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα.
Αφού ανακατέψουμε το αλεύρι με τα cranberries, τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ. Μόλις αφρατέψει το μείγμα καλά, το αδειάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ, εμείς ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Γι’ αυτό το σκοπό, ζεσταίνουμε τα ¾ της κρέμας και τη ρίχνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, την οποία προηγουμένως έχουμε ψιλοκόψει, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει κι εμείς στο μεταξύ χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη, την προσθέτουμε στο κρύο μείγμα της λευκής σοκολάτας και ρίχνουμε επίσης το λικέρ.
Απλώνουμε το μείγμα της σοκολάτας που μόλις ετοιμάσαμε στο ψημένο μπράουνις και, αφού το αφήσουμε για λίγη ώρα να σταθεροποιηθεί, κόβουμε σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία!