Τορτίγες με κιμά
Υλικά (για 8 μερίδες)
Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε λίγο νερό και αχνίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να μαγειρευτεί στα υγρά που θα βγάλει ανακατεύοντας συχνά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, το κύμινο, την πάπρικα και 1 φλ. τσ. νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 20-30 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε το αβοκάντο στο multi ή σε γουδί μαζί με το χυμό λεμονιού. Σε κάθε τορτίγια βάζουμε λίγο αβοκάντο, 2 κουταλιές από το μίγμα του κιμά, λίγη ψιλοκομμένη ντομάτα, φύλλο μαρουλιού, φρέσκο κρεμμυδάκι και κόλιαντρο ή μαϊντανό. Προσθέτουμε τσίλι αν θέλουμε τις τορτίγες πικάντικες. Τυλίγουμε την τορτίγια σε αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας