Πορτοκαλόπιτα χωρίς αυγά
Υλικά
Για το σιρόπι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα φύλλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε λίγα-λίγα στο φούρνο στους 100 βαθμούς να ξεραθούν, ώστε να θρυμματίζονται εύκολα. Κατόπιν, τα θρυμματίζουμε όλα σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε επίσης μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά για λίγη ώρα. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Βυθίζουμε τώρα ένα μαχαιράκι στην πορτοκαλόπιτα και αν αυτό βγει στεγνό, τότε είναι έτοιμη. Σε αντίθετη περίπτωση, ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αφού τη βγάλουμε από το φούρνο και την αφήσουμε να κρυώσει, εμείς ετοιμάζουμε σιγά-σιγά το σιρόπι μας. Βράζουμε, λοιπόν, σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού για 10 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να δέσει.
Τέλος, περιχύνουμε με αυτό ολόκληρη την επιφάνεια της πορτοκαλόπιτας, ώστε να πάει παντού, και το υπέροχο γλυκό μας είναι έτοιμο προς κατανάλωση.
Καλή επιτυχία!