Χοιρινό μπούτι με μέλι στο φούρνο
Την υπέροχη συνταγή γι’ αυτό το πεντανόστιμο φαγητό μάς έστειλε ο Δημήτρης Ν. από τη Θεσσαλονίκη και τον ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση
Την προηγούμενη μέρα βάζουμε το μπούτι σε ένα ταψί και το αλείφουμε καλά με μια μεγάλη κουταλιά αλάτι. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, το λάδι, το λεμόνι, το θυμάρι και τον κόλιανδρο και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το μπούτι μας. Το αλείφουμε καλά και το αφήνουμε.
Την επόμενη μέρα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς, ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό μέσα στο ταψί και το ψήνουμε για 2-3 ώρες, ενώ κατά τη διάρκεια του ψησίματος το βρέχουμε με τη μαρινάδα. Έπειτα το βγάζουμε από το φούρνο, το ακουμπάμε σε μια πιατέλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα πριν το κόψουμε.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας. Σουρώνουμε τα υγρά του ταψιού μέσα σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να σιροπιάσουν, προσθέτοντας στο τέλος 1 κ.σ. μέλι, ½ κ.γ. ξίδι, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε το κρέας μας σε φέτες, περιχύνουμε τη σάλτσα και το σερβίρουμε.