Τυρόπιτα σκοπελίτικη
Υλικά
Για το φύλλο
Για τη γέμιση
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί. Αλευρώνουμε μία μεγάλη επιφάνεια με νισιστέ και ανοίγουμε τα φύλλα.
Παίρνουμε το κάθε φύλλο και ρίχνουμε λίγο λάδι στην επιφάνεια. Τρίβουμε το τυρί με το χέρι στο ένα τρίτο της επιφάνειας του φύλλου. Διπλώνουμε κλείνοντας μέσα τη γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σαν σαλιγκάρι. Ομοίως κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τηγανίζουμε τις πίτες μία μία και από τις δύο πλευρές σε αρκετό ελαιόλαδο. Αφού ροδίσουν αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας