Λαχανόρυζο
Υλικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 ποτήρια νερό
- 1 ½ φλ. πολτός ντομάτας
- 2 φλ. ρύζι
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο λάχανο και ρίχνουμε επίσης λίγο αλατοπίπερο.
Εν συνεχεία, προσθέτουμε τα δύο ποτήρια νερό και τον πολτό της ντομάτας. Μόλις ψηθεί το λάχανο, ρίχνουμε και το ρύζι, προσέχοντας να υπάρχει ακόμα στην κατσαρόλα αρκετό νερό. Σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να προσθέσουμε λίγο.
Τέλος, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το λαχανόρυζο να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του.
Καλή σας όρεξη!