Ριζότο με κολοκυθάκια και μυρωδικά
Υλικά
- ½ κιλό κολοκυθάκια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή τριμμένη
- 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
- 1 ½ φλ.τσ. ρύζι για ριζότο (καρολίνα)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες ή ημικύκλια. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο ανακατεύοντας διαρκώς σε δυνατή φωτιά. Πριν πάρουν χρώμα προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα μυρωδικά και το ζωμό. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά περίπου μέχρι να γίνει το ριζότο χυλώδες και μελωμένο.
Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας