Ρεβυθοκεφτέδες
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια σε μπολ και τα καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε μια ώρα και σουρώνουμε. Τα περνάμε λίγα λίγα από το μπλέντερ να σπάσουν, όχι όμως να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το αυγό, το κρεμμύδι, το αλάτι, το αλεύρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα για 30 λεπτά να δέσουν τα αρώματα.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Πρέπει το λάδι να καλύπτει τους κεφτέδες ως τη μέση. Τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές γυρνώντας συνεχώς. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.
Καλή επιτυχία!
***Ταιριάζουν τέλεια με σάλτσα ντομάτας με κύμινο ή με σκέτο στραγγιστό γιαούρτι με λίγη πάπρικα.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας