Εκτύπωση

Ρεβυθοκεφτέδες

4.7307692307692 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.73 (13 Ψήφοι)

Ρεβυθοκεφτέδες

Υλικά

- 250 γρ. ρεβύθια
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. αλεύρι φαρίνα
- 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα ρεβύθια σε μπολ και τα καλύπτουμε με νερό. Αφήνουμε μια ώρα και σουρώνουμε. Τα περνάμε λίγα λίγα από το μπλέντερ να σπάσουν, όχι όμως να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το αυγό, το κρεμμύδι, το αλάτι, το αλεύρι και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα για 30 λεπτά να δέσουν τα αρώματα. 

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι. Πρέπει το λάδι να καλύπτει τους κεφτέδες ως τη μέση. Τους τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές γυρνώντας συνεχώς. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Καλή επιτυχία!

***Ταιριάζουν τέλεια με σάλτσα ντομάτας με κύμινο ή με σκέτο στραγγιστό γιαούρτι με λίγη πάπρικα.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.