Γλυκό του κουταλιού πεπόνι
Υλικά
- 2 κιλά πεπόνι
- 3 φλ. ζάχαρη
- 1 βανίλια άρωμα
- 3-4 σταγόνες λεμονιού
- 1 φλ. νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι το πεπόνι μας και το κόβουμε σε κύβους, ώστε να έχουμε 2 κιλά καθαρό βάρος (χωρίς το φλούδι). Αδειάζουμε όλη την ποσότητα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και αφήσουμε για 5-6 ώρες στην άκρη. Ακολούθως, προσθέτουμε το νερό, τη βανίλια και το λεμόνι. Βράζουμε το γλυκό μας όση ώρα χρειαστεί για να δέσει το σιρόπι και, μόλις αυτό συμβεί, αποσύρουμε από τη φωτιά. Τέλος, αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!