Εκτύπωση

Εύκολη φανουρόπιτα με 7 υλικά από τον Στέλιο Παρλιάρο

3.8888888888889 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.89 (27 Ψήφοι)

Εύκολη φανουρόπιτα με 7 υλικά από τον Στέλιο Παρλιάρο

Ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου, είθισται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν φανουρόπιτα. Δοκιμάστε κι εσείς φέτος να φτιάξετε τη δική σας, ακολουθώντας την υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Υλικά

320 γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για επάλειψη του ταψιού
320 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
540 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα για πασπάλισμα του ταψιού
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
160 γρ. ξανθές σταφίδες
340 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη ακόμα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Πρώτα απ’ όλα, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 24 εκατοστών, ενώ παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.

Εν συνεχεία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας με το χέρι, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε τώρα πολύ καλά το μείγμα μας έως ότου ομογενοποιηθεί. Μόλις αυτό συμβεί, το αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά. 

Τέλος, αφήνουμε την υπέροχη φανουρόπιτα που φτιάξαμε με τα χεράκια μας να κρυώσει και πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.