Εύκολη φανουρόπιτα με 7 υλικά από τον Στέλιο Παρλιάρο
Ανήμερα του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου, είθισται οι νοικοκυρές να φτιάχνουν φανουρόπιτα. Δοκιμάστε κι εσείς φέτος να φτιάξετε τη δική σας, ακολουθώντας την υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Υλικά
Εκτέλεση
Πρώτα απ’ όλα, λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 24 εκατοστών, ενώ παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Εν συνεχεία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τον χυμό σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύοντας με το χέρι, και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε τώρα πολύ καλά το μείγμα μας έως ότου ομογενοποιηθεί. Μόλις αυτό συμβεί, το αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 45-50 λεπτά.
Τέλος, αφήνουμε την υπέροχη φανουρόπιτα που φτιάξαμε με τα χεράκια μας να κρυώσει και πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!