Χούμους με ταχίνι
Νηστίσιμο, χορταστικό και νοστιμότατο!
Υλικά
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια με νερό να τα καλύπτει κατά 2 εκ. περίπου. Τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να πάρουν βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μία ώρα ελέγχοντας αν χρειαστούν νερό. Αν ναι, προσθέτουμε αλλά τόσο ώστε να τα καλύπτει ξανά κατά 2 εκ. Θέλουμε να είναι μαλακά αλλά όχι να λιώσουν.
Μόλις είναι έτοιμα τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μούλτι ή μπλέντερ. Κρατάμε το ζουμί που βράσανε στην άκρη. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. από το ζωμό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή πουρέ. Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα.
Καλή απόλαυση!
***Γαρνίρουμε με κάππαρη, ελιές ή ξεροψημένα κρουτόν.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας