Μαρμελάδα ρόδι
Υλικά
Εκτέλεση
Αρχικά, βάζουμε τους σπόρους του ροδιού σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το στικ κανέλας και 2-3 κουταλιές της σούπας νεράκι. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς τα υλικά έως ότου βγάλουν τα υγρά τους, προσέχοντας να μην κολλήσουν.
Μόλις το δούμε να έχει πήξει, βγάζουμε από μέσα το στικ κανέλας και αλέθουμε το μείγμα με το ραβδομπλέντερ. Ακολούθως, το περνάμε από ένα σουρωτήρι, πιέζοντας παράλληλα τους σπόρους για να βγάλουν όλο το ζουμί τους.
Η μαρμελάδα μας τώρα είναι έτοιμη και απαλλαγμένη από κουκούτσια! Το μόνο που απομένει είναι να βράσουμε ένα γυάλινο βάζο για να το αποστειρώσουμε και να μεταφέρουμε εκεί τη μαρμελάδα μας.
Καλή επιτυχία!