Υπέροχη σοκολατόπιτα!
Την εξαιρετική συνταγή γι' αυτή την υπέροχη σοκολατόπιτα μάς έστειλε η Εύη Μήτσου Καπετάνου από τη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής και την ευχαριστούμε πολύ!
Υλικά
Για το σιρόπι
Για το γλάσο
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ βάζετε το λάδι με τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει. Στη συνέχεια προσθέτετε τα αυγά, τα χτυπάτε για μερικά λεπτά και ρίχνετε το κακάο με το αριάνι, χτυπώντας σιγανά το μίγμα. Κατόπιν ρίχνετε το μπέικιν και τμηματικά το σιμιγδάλι με το αλεύρι, χτυπώντας το για μερικά λεπτά ακόμη.
Βάζετε το μίγμα σε μέτριο στενόμακρο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο, στους 170 βαθμούς. Όσο ψήνεται η σοκολατόπιτα, ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά του για 5 λεπτά και σιροπιάζετε τη σοκολατόπιτα αφού έχει κρυώσει (δηλ. κρύα σοκολατόπιτα, ζεστό σιρόπι).
Αφήνετε να κρυώσει και ετοιμάζετε το γλάσο. Λιώνετε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, ρίχνετε τμηματικά την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα λείο γλάσο και περιχύνετε με αυτό τη σοκολατόπιτα. Καλή επιτυχία!
ΤΟ ΑΡΙΑΝΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΡΑΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ 1 ΓΙΑΟΥΡΤΙ.