Εκτύπωση

Κέικ καρύδα με κομμάτια σοκολάτας

4.9230769230769 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.92 (13 Ψήφοι)

Κέικ καρύδα με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά

- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 270 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
- 100 γρ. καρύδα τριμμένη
- 75 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προτιμάμε αυτήν με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο)
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτουμε το γάλα και την καρύδα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, και στη συνέχεια την κουβερτούρα. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια σε μαρέγκα την οποία ενσωματώνουμε στο μίγμα μας σε δύο δόσεις και με απαλές κινήσεις για να μη χάσουμε τον όγκο. Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό αλλιώς αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία!

***Το συγκεκριμένο κεικ όταν βγει από το φούρνο έχει αρκετή υγρασία οπότε πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε.***

Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.