Κέικ καρύδα με κομμάτια σοκολάτας
Υλικά
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους. Μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτουμε το γάλα και την καρύδα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με σπάτουλα, και στη συνέχεια την κουβερτούρα. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια σε μαρέγκα την οποία ενσωματώνουμε στο μίγμα μας σε δύο δόσεις και με απαλές κινήσεις για να μη χάσουμε τον όγκο. Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Ελέγχουμε με το μαχαίρι αν έχει ψηθεί στο εσωτερικό αλλιώς αφήνουμε ακόμα 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!
***Το συγκεκριμένο κεικ όταν βγει από το φούρνο έχει αρκετή υγρασία οπότε πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει καλά πριν το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε.***
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας