Παρί Μπρεστ με σαντιγύ
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει μαζί με το νερό σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί και ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να γίνει μία ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αυγά λίγα-λίγα (κρατάμε 1 κ.σ. για το άλειμμα) ανακατεύοντας να ενσωματωθούν και να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι και το βουτυρώνουμε. Τοποθετούμε τη ζύμη στο κέντρο σχηματίζοντας ένα στεφάνι, το αλείφουμε με το αυγό και σκορπάμε επάνω τα αμύγδαλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά και χαμηλώνουμε στους 190 για 25 λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε από το φούρνο και κόβουμε προσεκτικά το στεφάνι οριζοντίως. Βάζουμε τα δύο κομμάτια στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τοποθετούμε σε πιατέλα την οποία έχουμε αλείψει με μία κουταλιά σαντιγύ το ένα κομμάτι με την εσωτερική πλευρά προς τα πάνω. Απλώνουμε τη σαντιγύ και τα αμύγδαλα της γέμισης και ακουμπάμε επάνω χωρίς να πιέσουμε και το άλλο κομμάτι. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε κοσκινίζουμε το γλυκό με λίγη άχνη.
Καλή επιτυχία!
Η συνταγή είναι μια ευγενική προσφορά της Ντίνας Αδάμ για τους αναγνώστες μας