Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο
Υλικά
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού ρίξουμε αλάτι και πιπέρι, σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προθέτουμε τη μισή κολοκύθα μαζί με 1 κ.σ. λαδάκι και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Ακολούθως, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τραχανά, την υπόλοιπη κολοκύθα, τα τυριά, το μείγμα αυγού-γάλακτος, την πιπεριά και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Ραντίζουμε με όσο λάδι έχει περισσέψει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα, μέχρι η κολοκυθόπιτά μας να ροδίσει και να πήξει.
Καλή επιτυχία!