Εκτύπωση

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

4 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (25 Ψήφοι)

Κολοκυθόπιτα

Υλικά

- 600 γρ. κολοκύθα χονδροτριμμένη
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ¼ φλ. τσ. ελαιόλαδο
- ½ φλ. ξινός τραχανάς, καλά κοπανισμένος
- 150 γρ. κεφαλοτύρι χονδροτριμμένο
- 200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 3 αυγά (χτυπημένα με 200 ml φρέσκο γάλα)
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3 κ.σ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε 1 κ.σ. από το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφού ρίξουμε αλάτι και πιπέρι, σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προθέτουμε τη μισή κολοκύθα μαζί με 1 κ.σ. λαδάκι και σοτάρουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Ακολούθως, μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τραχανά, την υπόλοιπη κολοκύθα, τα τυριά, το μείγμα αυγού-γάλακτος, την πιπεριά και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε καλά και μόλις το μείγμα είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψί. 

Ραντίζουμε με όσο λάδι έχει περισσέψει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή περίπου ώρα, μέχρι η κολοκυθόπιτά μας να ροδίσει και να πήξει.

Καλή επιτυχία!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Πρόσφατες συνταγές

Οι 5 δημοφιλέστερες συνταγές

 
Στείλτε μας τις συνταγές σας!Μοιραστείτε τις συνταγές σας μαζί μας και με τους υπόλοιπους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας. Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη, καθώς θα επιτρέψει σε όλους μας να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και ιδέες μαγειρικής από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (και όχι μόνο). Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες, κάντε κλικ εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Θέλετε να λαμβάνετε στο e-mail σας τις πιο νόστιμες συνταγές μας και ένα σωρό χρήσιμες μαγειρικές συμβουλές; Αν ναι, εγγραφείτε παρακάτω.